söndag 9 maj 2010

Humleporten och vitlök

Vitlöken blev jag tvungen att flytta på idag. Eftersom den stod utmed huset och där vill jag ha rent från ogräs. Och det gick inte att rensa runt vitlökarna. Så jag tog upp dem och la den på planteringsbordet såhär läckert.

I Trädgårdsfredag förresten, hackade och stekte de vitlöksrötterna, tillsammans med fikon. Jag njöt av doften och smakade bara lite. Åt dem hackade på en knäcke. Det var himla gott, det också.

Ja, så var det potatisarna som skulle sättas. Sagt och gjort. Nu får de stå där ute. Tror inte att det är någon risk för ev. nattfrost.

Vi har inte slutat att mata fåglarna ännu! Glada är vi för det. Vi lägger ut både solrosfrön i fågelhuset och hampafrön i en automat som hänger i äppelträdet och talgboll som också hänger där. Det är så fint med alla små pilfinkar, talgoxar, blåmesar, trastar och gråsparvar. Ibland dyker det upp någon ovanlig fågel, som idag. Det kom en steglits! Mycket speciell. Vi hittade den i en fågelbok. Röd på huvudet och gul och svart. Så roligt med något ovanligt.
På trädgårdsmässan frågade vi en specialist när man skulle sluta mata fåglarna och han sa att det kanske är dags nu. Men fåglarna har varit iväg och bildat par och kan behöva lite extra tillskott fortfarande. Vi tog fasta på det. Det är underhållning att sitta vid frukostbordet och titta på i alla fall.


Ja, så är det humleporten, då. Humlen börjar sträcka sig mot armeringsmattan som är formad som en båge eller port som jag kallar det. Humleporten. Jättenyfiken på hur humlen ska slingra sig när den kommer igång.
Min blogg på Allt om Trädgård heter Humleporten. Måste kolla in där också, och se om det finns några tips och goda råd och framför allt inspiration.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar