fredag 4 september 2009

Morgontur i trädgården den 4 september

Det har regnat och det känns rätt ljummet i luften fortfarande. Fastän gräset är vått och lite kyligt när man går barfota i det. Lite långt också. Det är alldeles stilla och man hör morgontrafiken brusa lätt på Söderleden. En ny dag. Arbetsdag är glädjedag.

Det blommar fortfarande i Örtagården. Där står fingerborgsblomman, en vit med lila perfekta prickar i. Så välformad och vacker. Regndropparna från nattens regn ligger som diamantglitter på de klockformade blommorna.


Jag hoppas de sprider sig riktigt rikligt så att vi får massor av fingerborgsblommor i Örtagården nästa år. Det gäller bara att se till att inte rensa bort de små bladrosetterna.

Åsså den blå clematisen. Himmelsblå....

Humleporten blev riktigt fin till sist. Innan den ramlade omkull. Nja, den står igen med lite stöttor. Och bär frukt..... kottar. Humlekottar. Jag vet att man kan göra fina kransar med dem.

De är verkligen rara där de hänger.


Rosen Lichtkönig Lucia, ljusdrottningen, kommer med nya knoppar igen. Hoppas de hinner slå ut.

Och min första engelsman Golden Celebration från Rosengården i Marstrand, knoppas igen.

Heritage och Graham Thomas har också rosenknoppar synliga. Likaså Iceberg eller Schneewitchen. Ser fram emot blomning i rosenbersån och fina soliga, ljumma höstdagarInga kommentarer:

Skicka en kommentar