lördag 25 september 2010

Växterna

Trots att delar av trädgården var i oordning blommade resten så fint, så fint, Här en härligt rosalila fingerborgsblomma. Den underbart ljuvliga gammeldags rosen "Aimable Amie" i startgroparna för en blomning i överflöd. Ljust rosa knoppar innan explosionen är ett faktum

Örtagården var full av kryddväxter, förstås, eftersom den inte visste om att den skulle höjas upp och ramas in av en stenmur. Men i kruka hade jag även gräslök, persilja och koriander. Koriandern har varit så härligt doftande hela sommaren. En riktigt härlig krydda. Mest i asieninspirerat.
Krukan är från Capella-gården, Öland.
Clematisen blommade också så härligt blå.

På landet blommande den gula fetknoppen, sedum sedum.


Miljöombyte

Sommarlov på landet! Det är viktigt med miljöombyte och vi har förmånen att få vistas i skärgården på lovet och syssla med favoritmatlagningen GRILLNING!! Här: lamm, fläskkarré och oxfilé.

Miljön här är underbar. Särskilt när värmen och solen dominerar.
Katten och hunden har det också skönt på sommarlov.
.....och mamman! Älskar båtturen.



Förvandlingen

En stor grushög låg länge på den öppna platsen för att vänta på att jag skulle bestämma mig för vilken slags sten jag ville ha som stenläggning. Det var inte lätt - jag såg något snyggt men som kostade en förmögenhet, jag såg något mindre snyggt som också kostade en mindre förmögenhet. Så höll jag på ett tag. Under tiden njöt vi av trädgården som den såg ut. Nytt litet bord och två små fina stolar som fick stå under stora äppelträdet. Eller ja, det äppelträd som blev kvar.

I väntan på den upphöjda grönsaksbädden satte jag ruccola, spenat och mangold i en balja.
Och potatis i en kruka. Tidiga Minerva, som fick mer och mer jord ju högre blasten blev.

Vi åt Sommar-kaos. Allas favoritgodis. Glass, jordgubbar, grädde och vit chokladsås. Mums!

Vi har ju andra sitplatser också. I sval skugga under plommonträdet i den nästan tropiska värme som vi hade under juni och juli månad.

Inget är som väntans tider.....

Back in business

Nu har jag tänkt att börja skriva i min Rosenblogg igen. Jag har haft planer för trädgården så all tid har gått åt till att arbeta och fixa i verkligheten istället för att blogga om det. Men nu finns så mycket roligt att berätta så nu börjar jag igen.

Såhär såg det ut i vår lilla radhusträdgård då efter bröllopet. Det var i maj och det hade precis börjat att grönska. Titta noga på örtagården och de tre träden. Två äpple och ett plommon.Så en dag i juni var det dags. Peppe från Markmästarna kom med grävskopan och förvandlingen kunde börja. Det lilla äppleträdet tas bort med rötter och allt och grävskopan sätts i marken för att plana ut för en sittplats och så småningom ett växthus.

Bland grönskande humleport, krigislök och gulbladig kungsmynta.
Spännande tid var det.
Så blev det semester och en fantastisk värme. I rosornas tid blommade tyvärr inte så många av mina rosor eftersom de var ställda på vänt för att planteras på nya platser efter förvandlingen.